38 мигранти, сред които и бебе, са безопасно доведени до българския

...
38 мигранти, сред които и бебе, са безопасно доведени до българския
Коментари Харесай

Хванаха 38 мигранти в лодка край Шабла, опитали да стигнат до Румъния - 112

38 мигранти, измежду които и бебе, са безопасно доведени до българския бряг от чиновници на Гранична полиция рано тази заран, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Около 6:25 ч. е видяна лодка източно от нос Шабла, движещ се към границата с Румъния. Операторите на Информационната система за наблюдаване " Синя граница " са създали опит да се свържат с плавателния съд, само че отговор не е получен.

Незабавно натам е ориентиран гранично-полицейски транспортен съд. В 10 ч. корабът е достигнал до лодката и проверяваща група се е трансферирала на борда. Открити са общо 38 непознати жители - 22 мъже, 8 дами и 8 деца, едно от които бебе, представящи се за сирийци и афганистанци.

Заради мощното неспокойствие и невъзможността за прекачване на хората от лодката на граничния транспортен съд, граничарите са останали на борда, с цел да обезпечат сигурността на мигранитите по време на прехода до пристанище Каварна.

По време на интервенцията е поддържана връзка с Румънската брегова защита по отношение на провежданата сега Многоцелева морска интервенция „ Черно море 2022 " в румънски и български води, координирана от Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР